Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba

AKTUALNO
Viroze, prehlade, hunjavice
Pokazna vježba "Sljeme 2009"
U SLUČAJU ZDRAVSTEVNIH TEŠKOĆA UPUĆUJEMO NAZVATI 194

Postavljen kamen temeljac

Postavljen kamen temeljac Postavljen kamen temeljac

Ustanova za hitnu medicinu Grada Zagreba svoj bi stoti rođendan, za nepune dvije godine, trebala dočekati u novoj zgradi većoj od 10 tisuća četvornih metara, za koju je kamen temeljac danas postavljen u Heinzelovoj ulici 88, nedaleko od križanja s Vukovarskom.
Početak radova danas su svečano označili zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima i ravnateljica Hitne pomoći Slobodanka Keleuva,dr.med. 
Gradonačelnik Bandić obećao je da će za nepune dvije godine novu zgradu svečano otvoriti najstariji Zagrepčanin ili Zagrepčanka.
Investitor objekta, koji će bez opreme i PDV-a stajati 108 milijuna kuna, je Gradsko poglavarstvo, a izvođač tvrtka Dalekovod.
Zagrebačka hitna pomoć osnovana je u listopadu 1909. na poticaj uglednika okupljenih u društvu Braće hrvatskog zmaja. Službu je od osnutka mučio problem prostora, sve do izgradnje vlastite zgrade u Đorđićevoj ulici, početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, gdje je smještena i danas.

Objekt će imati 5 etaža, a dvije su predviđene za slučajeve kriznih situacija, kao što su prirodne katastrofe.U sklopu Ustanove za hitnu medicinsku pomoć nalaze se: Medicinski sadržaji, Centar za urgentna stanja grada Zagreba, te Zajedničke službe.<br> Medicinske sadržaje čine Prijamno dojavna služba, Ambulanta s reanimacijom, terenska služba, pomoćne prostorije i zajedničke prostorije. Ustanovi će biti na raspolaganju 130 vozila Hitne pomoći, te vlastiti autonomni sustav za gašenje požara.<br> Ustanova prema standardima Europske unije

- Zagreb će imati Hitnu pomoć po uzoru na gradove Europske unije, jer Zagreb i je u Europi – rekla je ravnateljica Hitne pomoći Slobodanka Keleuva, dr.med.

Na pitanje je li omogućeno slijetanje helikoptera na krov zgrade, ravnateljica Keleuva je izjavila kako za to nema potrebe jer već postoji aktivni heliodrom u Dubravi.
Dodala je kako je u planu izgradnja nove podstanice u sjeverozapadnom djelu gradu kako bi se zbog izrazito velike gustoće prometa olakšao pristup ljudima kojima je potrebna hitna medicinska pomoć.
Posebno prilagođene rampe i liftovi omogućit će pristup i kretanje po objektu osobama s invaliditetom i drugim osobama smanjene pokretljivosti.
Buduća ustanova će imati izlaz na dvije strane: na Heinzlovu u pravcu juga, te na Radničku cestu u pravcu sjevera.
Preko Slavonske avenije i Ulice grada Vukovara, kola Hitne pomoći stizati će i na istok i zapad grada.

ZHMGZ: Naslovnica

Natječaj za radna mjesta

Katalog informacija

Postupci javne nabave

Prijava pritužbi korisnika usluge

ZAHTJEV ZA PODACIMA O INTERVENCIJI

zbrinjavanje

Broj posjeta375809

Trenutno 22 korisnika online