Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba

AKTUALNO
Viroze, prehlade, hunjavice
Pokazna vježba "Sljeme 2009"
U SLUČAJU ZDRAVSTEVNIH TEŠKOĆA UPUĆUJEMO NAZVATI 194

Otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba u Heinzelovoj 88

Otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba u Heinzelovoj 88 Otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba u Heinzelovoj 88

Pođemo li od definicije pružanja hitne medicinske skrbi unesrećenima i naglo oboljelima shvatit ćemo da je ona ugrađena u same početke ljudskog suživota i uzajamnosti. U prvim Zmajskim pravilima iz godine 1907. Ističe se višeznačna svrha „Družbe“ koja želi „djelovati blagotvorno – bez bez političke tendencije – u hrvatskom narodu u polju kulturnom“. Prožeti ovim načelom Veliki meštar Braće hrvatskog zmaja Emilij pl. Laszowski i dr. Velimir Deželić utemeljili su 1909. U Zagrebu „Dobrovoljno društvo za spasavanje“ za hitnu medicinsku pomoć i prijevoz bolesnika i unesrećenika u bolnice i sanatorije. Plemenita i napredna zdravstvena misao kao i vizija Braće hrvatskog zmaja nastavlja se, nakon cijelog stoljeća, i danas.

Stotinu godina nakon osnutka, našem Gradu i svim njegovim građanima poklanja se nova zgrada Ustanove za hitnu medicinsku pomoć Zagreb koja će, osim što je jedno od značajnih novih obilježja Grada, omogućiti još kvalitetnije pružanje usluga hitne medicinske pomoći u najsuvremenijim uvjetima za rad kako i priliči tako važnoj službi.

Promatrajući novu zgradu, koja objedinjuje sve funkcije moderne hitne medicinske pomoći, osjećamo ponos što smo dio ovoga značajnog trenutka i vraćamo se u mislima na davnu 1909. Godinu koja je obilježila početak rada ove službe kao i na sve njene djelatnike koji su bili svakodnevna utjeha i pomoć građanimaGrada Zagreba, znajući da se otvara novo poglavlje u povijesti zagrebačke hitne medicinske pomoći za buduće naraštaje.   

 

Slobodanka Keleuva, dr. med.

Ravnateljica Ustanove za hitnu Medicinsku pomoć Zagreb

ZHMGZ: Naslovnica

Natječaj za radna mjesta

Katalog informacija

Postupci javne nabave

Prijava pritužbi korisnika usluge

ZAHTJEV ZA PODACIMA O INTERVENCIJI

zbrinjavanje

Broj posjeta375810

Trenutno 26 korisnika online