Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba

AKTUALNO
Viroze, prehlade, hunjavice
Pokazna vježba "Sljeme 2009"
U SLUČAJU ZDRAVSTEVNIH TEŠKOĆA UPUĆUJEMO NAZVATI 194

POKAZNA VJEŽBA „SLJEME 2009“

POKAZNA VJEŽBA „SLJEME 2009“ POKAZNA VJEŽBA „SLJEME 2009“
U sklopu proslave 100. rođendana Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, 16. listopada 2009. godine organizirana je i pokazna vježbanazvana „Sljeme 2009.“ Vježbu je organizirao je Zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba u suradnji sa žurnim službama Grada Zagreba – Policijskom upravomZagrebačkom – prometna policija, Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Zagreba,Hrvatskom gorskom službom spašavanja – stanica Zagreb, a kao gost u vježbi jesudjelovao i medicinski tehničar na motoru – „reševalec“ iz Reševalne postajeLjubljana – Univerzitetnog kliničkog centra Ljubljana.

Tema vježbe bila je trijaža u nesreći sa više ozlijeđenih.Angažmanom medicinskog tehničara na motoru iz Ljubljane željelo se usporeditivrijeme dolaska na mjesto nesreće samog motoriste u odnosu na liječnički tim usanitetskom automobilu.

Kako bi vježba bila realna, liječnički timovi kao i ostale žurneslužbe su na mjesto nesreće kretale iz matičnih ustanova.

Cilj vježbe bio je postići svjetski standard, nazvan „ZLATNISAT“ unutar kojeg svi ozlijeđeni, od trenutka nastanka ozljeda, moraju bitizbrinuti i preveženi u bolnice.

Ukupan broj ozlijeđenih na vježbi je bio deset. Svih desetozlijeđenih su u okviru „zlatnog sata“ zbrinuti i preveženi u različitimbolnicama Grada Zagreba, ovisno o vrsti ozljede.

Vježbu su potpomogli Grad Zagreb, Zagrebački holding –podružnice Zagrebački električni tramvaj, Zagrebparking i Zagrebačke ceste, tePark prirode Medvednica.

Vezani video sadržaj

ZHMGZ: Naslovnica

Natječaj za radna mjesta

Katalog informacija

Postupci javne nabave

Prijava pritužbi korisnika usluge

ZAHTJEV ZA PODACIMA O INTERVENCIJI

zbrinjavanje

Broj posjeta375810

Trenutno 29 korisnika online