Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba

AKTUALNO
Viroze, prehlade, hunjavice
Pokazna vježba "Sljeme 2009"
U SLUČAJU ZDRAVSTEVNIH TEŠKOĆA UPUĆUJEMO NAZVATI 194

8. Hrvatski kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem

Od 16. – 18. Listopada 2013. godine, u hotelu Sheraton Zagreb, održan je 8. Hrvatski kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u organizaciji Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske gospodina Ive Josipovića, ministra zdravlja gospodina Rajka Ostojića te gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića. Suorganizatori Kongresa su bili Hrvatska liječnička komora i Hrvatska komora medicinskih sestara. Kongresu je nazočilo 223 sudionika. Teme Kongresa su bile:

  • Medicinsko – pravni aspekti odgovornosti zdravstvenih radnika
  • HEMS – zemlje EU
  • Traumatizirani bolesnik – novosti u smjernicama zbrinjavanja
  • Slobodne teme

Predavači na Kongresu su odabrani kao priznati stručnjaci iz područja navedenih tema Kongresa, pa su tako o HEMS-u govorili dr. Peter Turi iz Mađarske, dr. Zbigniew Zyla iz Poljske, dr. Ruediger R. Noppens iz Njemačke te dr. Ondrej Franek i Zdenek Schwarz iz Češke.

O pravu i odgovornosti zdravstvenih radnika govorili su Ivica Veselić – predsjednik sudačkog vijeća Županijskog suda u Zagrebu, Nikolina Budić - pravnica HLK i Ljiljana Lujanac – pravnica HKMS. Održana je i radionica u sklopu koje je prikazan način rješavanja slučaja u postupku pred sudom te alternativni način rješavanja spora medijacijom – mirenjem.

Predavači na Kongresu su bili i prof. dr. sc. Miroslav Vukić, Slaven Babić, dr.med., spec.opće kirurgije, prof.dr.sc. Žarko Rašić, prim.dr.med, Prof. dr. sc. Branka Maldini, prim.dr.med.i mr.sc. Fred Zeidler, dr.med.

Kongres je polaznicima ponudio i pet radionica koje su bile iznimno posjećene. Teme radionica su bile:

  • Brzi trauma pregled (ITLS)
  • Imobilizacija na dugu dasku
  • Prsluk za izvlačenje iz vozila KED
  • Imobilizacija djece
  • Skidanje kacige

Kongres se mogao pratiti i uživo (live stream) na stranicama Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Sva predavanja i radionice su snimljene te će biti objavljene na web stranicama Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, koje će se moći pogledati na zahtijev.

Zahvaljujemo svim pozvanim predavačima, organizacijskom i stručnom odboru, sudionicima te izlagačima koji su doprinjeli uspješnom održavanju Kongresa.

ZHMGZ: Naslovnica

Natječaj za radna mjesta

Katalog informacija

Postupci javne nabave

Prijava pritužbi korisnika usluge

ZAHTJEV ZA PODACIMA O INTERVENCIJI

zbrinjavanje

Broj posjeta375810

Trenutno 25 korisnika online